014 63 97 30 info@wzga.be

Update 1 februari 2022

Kopie van Kopie van Omikron

01/02/2022

Beste bewoners, familie en naasten,

 

Zoals vorige week aangegeven kan het tij snel keren. Ik moet dan ook jammer genoeg melden dat op campus De Vrijheid drie bewoners positief hebben getest op covid-19. Twee bewoners wonen op dezelfde afdeling en verblijven momenteel in quarantaine op hun kamer. Alle hoog risicocontacten zijn geïdentificeerd en zijn ondertussen getest. We wachten nog op het resultaat van een aantal van deze testen. De resultaten die we kennen zijn negatief.

Eén van deze bewoners verblijft op onze afdeling voor bewoners met dementie, De Luifel. Omdat het niet mogelijk is deze mensen in kamerisolatie te plaatsen hebben we met het outbreakteam besproken om gans deze afdeling in quarantaine te houden. Wij monitoren alle bewoners consequent op mogelijke ziektesymptomen en testen wanneer nodig. Medewerkers werkzaam op deze afdeling dragen het nodige beschermingsmateriaal en activiteiten voor onze bewoners zullen aangeboden worden op de afdeling.

Bezoek kan blijven doorgaan op afdeling De Luifel, wel wordt aan bezoekers gevraagd om ook de nodige beschermingskledij te dragen tijdens het bezoek. Er zullen pakketten te verkrijgen zijn aan het onthaal, deze liggen klaar op een tafel. Deze kledij (schort, handschoenen en FFP2-masker) moet aan zijn alvorens de afdeling te betreden en kan aangedaan worden in het sas van de lift op de tweede verdieping. Deze lift is diegene die u neemt in de hal van het onthaal. Bij het vertrekken kan deze kledij uitgedaan worden in het sas van de andere lift die uitkomt in de gang van het kapsalon. Hier zal een vuilbak staan waar u uw kledij in kan deponeren. U kan dan daar uw handen ontsmetten en een nieuw mondmasker nemen alvorens u de lift naar beneden neemt.

Aan alle andere bezoekers willen we nogmaals vragen om zeer consequent en correct alle veiligheidsmaatregelen op te volgen:

  • Draag consequent het mondneusmasker overal in onze organisatie, dus ook op de kamer van de bewoner
  • Bezoek uw dierbare niet met een grote groep mensen en wees voorzichtig met kleinkinderen en jongeren
  • Laat bezoek indien mogelijk buiten doorgaan
  • Pas de regels voor een correcte handhygiëne consequent en correct toe
  • Zorg steeds voor een correcte hoest- en nieshygiëne
  • Kom niet op bezoek wanneer u ziek bent of symptomen vertoont van covid-19. De symptomen door een besmetting met omikron doen vooral denken aan die van een verkoudheid. Een loopneus, hoofdpijn, vermoeidheid, niezen en keelpijn zijn de vijf meest voorkomende symptomen. De symptomen van deze variant verschillen dus met de drie meest gekende symptomen sinds de start van de pandemie: hoesten, koorts en verlies van reuk- en smaakzin. 
  • Zorg voor voldoende ventilatie en verluchting wanneer u op bezoek gaat op de kamer van de bewoner
  • Houd u aan het vooropgestelde test- en quarantainebeleid

 

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met de coördinator wonen en leven van de afdeling waar uw dierbare verblijft.

We hopen dat we de situatie snel terug onder controle hebben en houden u uiteraard ten gepaste tijde op de hoogte,

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA