014 63 97 30 info@wzga.be

Update 27 november

update 13 november 2 v2

27/11/2020

Beste bewoners, familie en naasten,

 

Ik geef u graag informatie over de afgelopen week in ons woonzorgcentrum.

Op campus De Vrijheid kwamen er afgelopen week op De Willekom en ’t Geburt geen besmettingen meer bij. We hebben voor deze afdelingen een afbouwplan opgesteld en zijn gestart met het uitvoeren hiervan sinds afgelopen woensdag. Dit betekent concreet dat er ondertussen 14 bewoners niet meer in quarantaine verblijven. Van deze 14 bewoners zijn er ondertussen 11 terug verhuisd naar hun eigen kamer. Dit maakt dat er nog 8 bewoners verblijven op de covid-afdeling van ’t Geburt en nog 9 bewoners op de covid-afdeling van De Willekom. Zoals eerder gecommuniceerd wordt afdeling De Luifel (afdeling voor bewoners met dementie) volledig als een rode zone beschouwd. Dit betekent concreet dat we De Luifel als afdeling in quarantaine plaatsen en dat we  proberen om de positief geteste bewoners zo maximaal mogelijk te scheiden van de negatief geteste bewoners.

We moeten jammer genoeg ook melden dat 6 bewoners afgelopen week de strijd tegen covid-19 hebben verloren. We wensen de familie en naasten veel kracht toe om dit verlies te verwerken.

 

Op campus De Lusthoven hebben we de covid-afdeling op de Beukenlaan woensdag volledig kunnen sluiten. Op de Beukenlaan is er deze week nog 1 bewoner die bijkomend positief heeft getest, deze wordt op de eigen kamer verzorgd met de nodige maatregelen. Ook op de Kastanjelaan is er deze week een bewoner positief getest. Uit voorzorg hebben we vandaag alle andere bewoners van deze afdeling getest (5 dagen na de positieve test van de andere bewoner), het is nu wachten op deze resultaten.

Afgelopen week is er 1 bewoner overleden aan het virus, wij willen ons medeleven betuigen aan de familie en naasten.

 

We hopen dat we de piek voorbij zijn in ons woonzorgcentrum en dat we verder kunnen werken aan ons afbouwplan. Zo kunnen we stap voor stap terug keren naar een relatief normale situatie voor onze bewoners, medewerkers en familie/naasten.

 

Hou moed en zorg goed voor jezelf en voor elkaar,

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA