014 63 97 30 info@wzga.be

Militaire oefening 5 - 16 september

militaire oefening

09/09/2022

Vanaf 5 september tot en met 16 september 2022 organiseert Defensie een grote militaire oefening "Storm Tide" die doorgaat in verschillende gemeentes in de buurt van Arendonk. 600 militairen van de land- en luchtmacht nemen deel, onder meer in Ravels. Het gaat om een simulatie van een evacuatie-operatie. Op het vliegveld in Weelde zullen helikopters en transportvliegtuigen opstijgen en landen en er zijn ook nachtvluchten gepland.

Om de oefening zo waarheidsgetrouw te maken, zullen sommige activiteiten buiten de militaire oefenterreinen doorgaan. Als gevolg daarvan kunnen ongewone activiteiten in het straatbeeld (centrum van Ravels, Weelde en Ravels-Eel) plaatsvinden, zoals militaire bewegingen, het afvuren van losse flodders, laagvliegende helikopters en vliegtuigen en andere trainingen die lawaai kunnen veroorzaken. Wie tijdens deze periode schoten hoort of gewapende militairen, militaire vliegtuigkollones of helikopters opmerkt, moet dus niet schrikken.

De oefening 'Storm Tide 22 vindt plaats in de omgeving van Koksijde, Weelde, Ravels, Arendonk, Malle, Zoersel, Mol, Geel en Sint-Truiden.
 
Meer info: Defensie, gratis nummer 0800 99 833